masszázs Törökbálint,Törökbálint masszázs,masszázs,Törökbálint,masszázs Budapest XII. ker.,Budapest XII. ker. masszázs,svédmasszázs,Lomi-Lomi

Masszázs

 

Lomi-Lomi masszázs

A Lomi-Lomi masszázs a hawaii polinéz őslakosok masszázsfogásain alapul. A masszázstechnikát a polinézek családon belül adják át egymásnak és ma is féltve őrzik, így több fajtája is kialakult. Nagyon fontos a kezelés alatt a masszőrből áradó nyugalom és harmónia, mely segíti a gyógyulást, a testi és lelki ellazulást.
Ez a technika teljesen különbözik az európai masszázsoktól. A masszőr alkarjával végzi a kezelést lassú, folytonos mozdulatokkal átmasszírozva az egész testet. A masszázs alatt szóló zene segíti a ráhangolódást és az ellazulást.Lomi-Lomi masszázs
Ez egy igazi relax masszázs. Ha lazítani szeretne, nincs más dolga, mint masszázs közben lehunyni a szemét, és másfél-két órára elmerülni a nyugalomban.
Természetesen a testre gyakorol jótékony hatások itt is jelentkeznek. Oldja az izomcsomókat, enyhíti a reumatikus és ízületi fájdalmakat, segíti az energiaáramlás fokozását és a keringést.
A masszázs aromás olajjal történik. A masszázstechnikából adódóan szinte elkerülhetetlen, hogy hajunk és arcunk is olajos ne legyen, így erre fel kell készülni, vagy ha ezt nem szeretnénk, akkor beszéljük meg a masszőrrel.
A kezelés időtartama kb. másfél óra.

 

Svédmasszázs

 

A svédmasszázst Henrik Ling svéd vívómester dolgozta ki a XIX. században. A svédmasszázs az alapja a legtöbb frissítő, közérzetjavító masszázsnak.

A masszázs hatásmechanizmusa komplex. Hatással van a bőrre, bőr alatti kötőszövetekre, izmokra, ízületekre, a kiválasztásra, az emésztésre. Vérbőséget idéz elő, fokozza a keringést - köszönhetően a mechanikai inger hatására termelődő úgynevezett vazoaktív vegyületeknek -, ezáltal a káros anyagcsere termékek ürülése fokozódik. Segít a letapadások, az izomcsomók megszüntetésében, melyek gyakran keletkeznek ülőmunka esetén, mikor az izmok hosszabb időn keresztül feszültek a nyak és vállövben. Fokozódik a vese kiválasztása és a bélműködés. Fokozódik a szív teljesítménye, mélyül a légzés. A masszázs továbbá pszichés állapotjavító és fájdalomcsillapító hatással bír.
A svédmasszázs olajos masszázs, így számítani kell rá, hogy akár a hajunk is olajos lehet. Amennyiben ezt el szeretnénk kerülni, meg kell beszélni a masszőrrel.

Ahhoz, hogy a teljes testre kiterjedően jó hatást tudjunk elérni legalább 1,5 óra szükséges.

 

Választható masszázsok:

  • Hát, vállöv, nyak és egy választható testrész masszázsa kimozgatással. Időtartam: kb. 1 óra.
  • Teljes test masszázs. Időtartam: kb. 1,5 óra
  • Teljes test masszázs kimozgatásokkal, plusz a végén egy választott testrész ismételt kezelése. Időtartam: kb. 2 óra.

 

 

A masszázs közbeni ellazulást segítik elő az olajhoz kevert illóolajok.

Szintén a teljesebb kikapcsolódást szolgálja a masszázs közben hallható zene. Példaként néhány előadó, akiknek számait kedvelem és háttérzeneként használom: Gabin, Red Buddha, Deva Premal and Miten, Sheila Chandra. Szintén kellemes hangulatot tudnak teremteni a mantrák, az indiai és tibeti dalok, mint pl: Om mani peme hung, Om namah Shivaya; vagy dél-amerikai, arab, balkáni népzenék, mint pl.: Hamid el Shaeri.

 

 

Ellenjavallatok:

Heveny gyulladásos állapot, láz, fertőző betegség

daganatos megbetegedés

menstruáció első 3 napja

terhesség 1-3. és 9. hónapja

aggkor, 80 év felett

szívbetegség, pacemaker, magas vérnyomás

visszér, gyulladás trombózis

bőrbetegségek

alkoholos, drogos állapot

előrehaladott csontritkulás

epilepszia, vérzékenység, erős asztma

általános idegi és testi kimerültség

 

Share
 


Támogatja a Joomla!. Készítette a Pietra Webgen Kft.